KOSGEB Genç Kadın Girişimci Destekleri - Şartlar ve Tutarlar

İçindekiler
- KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Nedir?
- KOSGEB Kadın Girişimci Desteği ile İş Kurmanın Avantajları Nelerdir?
- KOSGEB Hibe Desteği Almak için Gereken Şartlar Nelerdir?
- KOSGEB Girişimcilik Desteğini Kimler Alabilir?
- KOSGEB 2025 Kadın Girişimci Desteği Almak için Hangi Belgeler Gerekir?
- KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Geri Ödemeli midir?
- KOSGEB Kadın Girişimci Desteği ile Hangi Giderler Desteklenir?
- KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?
- KOSGEB kadın girişimci desteği hangi sektörler içindir?
- KOSGEB’in Kadın Girişimcilere Sağladığı Tarımsal Hibe Destekleri Nelerdir?
Günümüzde birçok kurum ve kuruluş kadın girişimcilerimize destekler sağlar. Bu kurumlar arasından en çok bilineni ve en çok tercih edileni ise KOSGEB’dir. Genç girişimcilerin herhangi bir dezavantaja maruz kalmamaları ve iş hayatına güvenle adım atabilmeleri için çalışmalar yapan KOSGEB gibi kuruluşlar, özellikle kadınlar için özel olanaklar sağlar.
Hibe, düşük faizli ya da faizsiz kredi gibi desteklerle, kadın girişimcilerin iş hayatına atılmaları ve ekonomideki paylarının güçlenerek artması hedeflenir.
Bu yazımızda, girişimci kadınlar için oldukça önemli olan KOSGEB desteklerini derledik. İşte KOSGEB’in kadın girişimcilere özel destekleri!
KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Nedir?
Kendi işini kurmak isteyen kadınlara verilen maddi desteğin ismi KOSGEB Kadın Girişimci Desteğidir. Bu destek sayesinde birçok kadın girişimci hayallerindeki işi hayata geçirmektedir ve kadın girişimcilere avantaj sağlamaktadır. Bu desteği alabilmek için bazı şartların sağlanması gereklidir, Bu şartları yerine getirip başvurunuzu eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra KOSGEB ‘ten yardım alabilirsiniz. Bu sayede hayalinizdeki işi hayata geçirip kendi girişiminize sahip olabilirsiniz.
KOSGEB Kadın Girişimci Desteği ile İş Kurmanın Avantajları Nelerdir?
KOSGEB Kadın Girişimci Desteği ile iş kurmanın birçok avantajı vardır:
- KOSGEB’in sağladığı geri ödemesiz ve geri ödemeli destekler işletmelerin başlangıç maaliyetlerini düşürmesine yardımcı olur.
- Bu destekler kira, personel maaşları ve işletme kuruluş giderlerini kapsayabilir.
- Bu desteklerle işletmeler daha rahat bir başlangıç yapıp işletmelerinin temellerini sağlam bir şekilde atabilirler.
- Ayrıca KOSGEB desteği işletmelerini büyütmek isteyen işletmelere de yardımcı olacak seçenekler sunmaktadır. İnovasyon projeleri, AR-GE, dijital dönüşüm ve teknolojik gelişim gibi geniş ölçekli iş fikirlerine önem verir.
- Bu destekler ile işletmeler rekabet gücünü arttırıp, pazarda daha güçlü konuma gelebilirler.
- KOSGEB’in sunduğu eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanan işletmeler iş becerilerini geliştirerek, başarılı bir işletme yönetimi gerçekleştirebilirler.
KOSGEB Hibe Desteği Almak için Gereken Şartlar Nelerdir?
Hibe desteği, KOSGEB’in kadın girişimcilere sağladığı en önemli desteklerden biri olarak görülür. KOSGEB’in desteklerinden faydalanmak için KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi isimli dersler tamamlanmalıdır.
KOSGEB’in internet sitesinden veya KOSGEB anlaşmalı kurumlar aracılığıyla bu dersleri alarak eğitimi başarıyla geçen kadın girişimciler, hibe desteği için başvuru yapabilir.
KOSGEB Girişimcilik Desteğini Kimler Alabilir?
KOSGEB Ticaret Bakanlığı ve girişimciler arasında bir köprü kurarak girişimcileri destekler. Girişimcilerin desteğe uyan fikirlerine finansal destek sağlayan kurum, her girişimi ya da işletmeyi desteklememektedir. Bu desteğin alınabilmesi için bazı koşullar vardır. Peki KOSGEB’ e kimler başvurabilir? KOSGEB kadın desteği başvuru şartları şöyledir;
- Öncelikle başvuranlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır.
- KOSGEB kadın girişimci yaş sınırı var mıdır sorusuna cevap vermemiz gerekirse, başvuran kadınların 18 yaşından büyük olması gerekmektedir.
- Başvuranların KOSGEB eğitimi almış ve girişimci geliştirme programını tamamlamış olması lazımdır. KOSGEB girişimcilik sertifikası almak için e-devletten kayıt olarak online eğitimi tamamlamanız gereklidir.
- İŞGEM (İş Geliştirme Merkezleri) kapsamında 1 yıl içinde işletme açmış, KOBİ beyannamesi doldurmuş olunmalıdır.
- Ayrıca daha önce KOSGEB ’ten hibe almamış olmak gerekir.
KOSGEB 2025 Kadın Girişimci Desteği Almak için Hangi Belgeler Gerekir?
Bu belgeler şunlardır:
- Kimlik
- Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifikanız
- KOSGEB’in sitesinden doldurabileceğiniz taahhütname
- Çalışmayı düşündüğünüz sektöre ve işe dair hazırladığınız iş planınız
KOSGEB, başvuruda verdiğiniz belgeleri inceler ve incelemelerin sonucuna göre hibe desteği alabilirsiniz.
KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Geri Ödemeli midir?
KOSGEB kadın girişimci desteği 2024 itibariyle geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak iki farklı şekilde sunulur. Geri ödemesiz destekler arasında işletme kuruluş desteği ve işletme giderleri desteği bulunmaktadır. İşletme kuruluş desteği, kadın girişimcilerin işletmelerini kurarken belirli bir tutara kadar geri ödemesiz destek almasını sağlar. Diğer yandan, işletme giderleri desteği, kira, personel maaşları gibi işletmenin sürekli maliyetlerini kapsayarak belirli bir süre için geri ödemesiz olarak sunulmaktadır.
Diğer yandan, KOSGEB’in kadın girişimciler için sunduğu destekler arasında geri ödemeli destekler de bulunmaktadır. Bu destekler, işletmelerin büyüme ve gelişimini desteklemeyi amaçlar. Geri ödemeli destekler, genellikle düşük faizli kredi veya finansman desteği şeklinde sunulmaktadır. Kadın girişimciler, bu imkanları değerlendirerek işletmelerini büyütebilir ve daha da geliştirebilirler. Geri ödemeli desteklerin koşulları ve faiz oranları KOSGEB tarafından belirlenirken, girişimciler başvuru aşamasında bu şartları kabul etmektedir. Ayrıca, geri ödemeli desteklerin ödeme planları genellikle esnek bir yapıda olup, girişimcilerin ödeme güçlerine uygun şekilde düzenlenmektedir.
KOSGEB Kadın Girişimci Desteği ile Hangi Giderler Desteklenir?
KOSGEB Kadın Gelişim Desteği iş geliştirme ve kurma süreçlerini desteklemek amacıyla sağlanır. Bu destek kapsamında;
- İşletme kuruluş giderleri,
- Ekipman giderleri,
- Kira,
- Ofis reklam ve tanıtım giderleri,
- Personel giderleri karşılanır.
KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?
İnternet üzerinden KOSGEB’in kendi web sitesine girip, öncelikle bir üyelik oluşturmalısınız. Sonra destek program bölümüne tıklayarak, kendi iş planınıza ait bilgileri girerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Sonrasın da sonucu beklemeniz gerekmektedir.
KOSGEB kadın girişimci desteği hangi sektörler içindir?
KOSGEB destekleri, genellikle inovasyon, Ar-Ge, teknoloji transferi, pazara erişim, işletme geliştirme, eğitim, danışmanlık ve finansal destek gibi çeşitli alanları kapsamaktadır.
KOSGEB’in Kadın Girişimcilere Sağladığı Tarımsal Hibe Destekleri Nelerdir?
Ülkemizde tarım sektörünün gelişmesi oldukça önem arz eder. Özellikle kadın girişimcilerin tarım ve hayvancılık faaliyetlerine yönelmesi hem ülke hem de bireysel bazda gelişmeyi tetikleyen bir faktördür. Bu amaçla, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından tarımla uğraşan girişimci kadınlar için yüzde 60 ila 80 oranlarında hibe desteği sağlanır. Verilen hibe desteği, kırmızı ve beyaz et imalatı, arıcılık, süt imalatı, mantar üretimi gibi geniş alanları kapsar. IPARD şartlarını sağlayan ve yeterli sermayesi bulunmayan kadınlar için TKDK, hibe desteğini vakit kaybetmeden sağlar.
Bu hibe desteğinden faydalanmak için;
- 65 yaşını geçmemiş olmak,
- Bir tarım alanında aktif olarak çalışıyor olmak,
- Başvuru yapılacak alana ait bir belgeye sahip olmak gerekir.
Bu yazı da ilginizi çekebilir: Kadın Girişimcilere Destek Veren Platformlar Nelerdir?
BLOG
İlginizi çekebilecek diğer içerikler
Abone Olun
Blog sayfamıza abone olarak yeni içeriklerden haberdar olabilirsin!